teisipäev, 12. september 2023

David Walliams "Härra Hais"

Tegemist on väga õpetliku raamatuga. Näiteks kõik kodutud ei pea alati pahad olema, sest me kõik võime kunagi kodututeks muutuda. Selle raamatu peatükid olid naljakad, kuid kõige rohkem meeldis mulle see, et kõik olid väga sõbralikud. 
 Jakob 

Raamatus "Härra Hais" oli kaks peategelast, hr Hais ja tüdruk nimega Chloe. Hr Hais oli teiste inimeste poolt põlatud, sest ta haises kohutavalt. Chloele ta meeldis, sest hr Hais oskas jutustada põnevaid lugusid. Kuna Chloe ema pr Crumb lubas oma valimiskampaanias kõik kodutud tänavalt ära viia, siis kutsus tüdruk hr Haisu enda poole kuuri elama. Tüdruku pere sai peagi teada, et hr Hais nende juures elab. Chloe juures elades sattus hr Hais ka ise valimiskampaaniasse. Nii pr Crumb kui peaminister tahtsid hr Haisu oma valimiskampaanias ära kasutada. Aga hr Hais oli liiga otsekohene ja keeldus koostööst. Lõpuks rääkis hr Hais Chloele, kes ta tegelikult on ja miks temast sai kodutu. Raamat "Härra Hais" meeldis mulle väga. Selles oli omajagu huumorit, aga ka tõsiseid, isegi kurbi kohti. Raamatut lugedes tekkis mul mõte, et sageli polegi kõik inimesed need, kes nad meile tunduvad. Raamatut "Härra Hais" võiksid lugeda kõik inimesed, kellele meeldivad lustlikud südamega kirjutatud lood.
Kirke

See oli väga tore ja õpetlik raamat. See rääkis ühest hulkurist, kellega kunagi ei räägitud, sest ta haises. Kuid ühel päeval otsustas Chloe temaga rääkima minna. Tuli välja, et ta on tegelikult väga tore ja lahke inimene, kellele saab Chloe kõik oma probleemid ära rääkida. Chloel on kodus raske kuna ema on kuri ja talle meeldis Chloe väike õde rohkem kui Chloe. Chloe ema tahab väga riigikokku saada. Aga kui ta saaks, peaksid hulkurid tänavatelt ära minema. Nii, et Chloel tuleb mõte kutsuda ta oma kuuri elama.
Kui sa tahad teada, kes härra Hais tegelikult on, siis loe see raamat läbi.
 Kreeta

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar