teisipäev, 12. september 2023

Reeli Reinaus "Saladuslik päevik"

See raamat räägib lastest, kes leidsid pööningult nõiatüdruk Saara päeviku mis juhatas neid erinevatele seiklustele kus nad pidid päästma Saara välja varjude maailmast kes seal vangis oli. 
Brit Marii

See raamat meeldis, kuna peategelased on umbes minuvanused lapsed ja tegevus toimub reaalses elus ja maagilises maailmas samaaegselt. Soovitan algajale õudustehuvilisele, sest suurt hirmu mul lugedes peale ei tulnud, aga parasjagu põnev oli küll. Raamatu peategelased Kerttu, Kaspar, Liisbet ja Oliver said uue sõbra Saara maagilisel moel. See maagia toimis tänu tugevale sõprusele. Kõik neli last hoidsid rituaali ettevalmistamisel ja läbiviimisel ühte, keegi ei vedanud alt. Raamatu lugejal soovitan meeles pidada, et seal kirjeldatud tegusid ei tohiks päriselus järgi teha (surnud linnult sulgede kitkumine, üksinda kuhugi tundmatusse kohta minek, salaja keskööl võõrasse aeda hiilimine ja teised sarnased tegevused). Raamat aitab paremini mõista, kui oluline on sõprus, kes on õige sõber ja kui oluline on alustatut lõpule viia.

Brenda Regina

Ühel päeval leiab Kerttu oma kodust pööningult ühe salapärase päeviku, mille omanik on nõiatüdruk Saara. Saara oli ühel päeval üksi kodus olles katsetanud erinevaid nõiatrikke ja selle tagajärjel sattunud vaimude maailma. Päevikus palubki ta abi enda vabastamiseks. Kerttu võtab koos oma sõpradega ette ohtliku seikluse, et päästa Saara. Pinget lisab see, et kui neil peaks midagi valesti minema, satuvad nad ise ka vaimude maailma. Kas nad suudavad Saara päästa ja ka ise sellest tervena välja tulla, saad teada raamatust. Mulle meeldis see raamat, sest kordagi ei hakanud igav ja see tekitas suure lugemisisu. Ma soovitaksin seda raamatut, sest raamatu sisu on midagi sellist, mida kaane järgi hinnata ei saa. Seda võiksid lugeda need, kellele meeldivad seiklusjutud ja salapärased juhtumid.

Loore

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar