neljapäev, 17. oktoober 2024

Jenny Jägerfeld "Superkoomik"

 Mina soovitan seda raamatut selle pooles, et see raamat oli põnev ja tõetruu. Raamat rääkis sellest, mis tunne on siis, kui oled kaotanud ema ja üritad mitte muutuda tema sarnaseks.

Johanna



Anti Saar "Kuidas minust ei saanud kirjanikku"

Kui sa tahad saada kirjanikuks, siis loe seda raamatut ja voilà!
Johannes

Ma soovitan seda raamatur sellele, kellele meeldib kirjutada, kellele meeldib lugeda, kellele meeldivad seikluslikud raamatud. See raamat räägib ühest poisist, kes ei oska kirjutada, aga kes väga tahaks. Seega ta hakkab lugusid kirjutama aga tal ei õnnestu need. Mulle endale meeldis väga see raamat, soovitan. Kuid lõppude lõpuks ta ikkagi suutis raamatut kirjutada. 
Sebastian

See raamat rääkis poisist, kes tahtis saada kirjanikuks. See raamat meeldis mulle, sest see oli huvitav ja tekitas huvitavaid mõtteid. Soovitaksin seda paljudele, sest see on väga vahva.

Sander

Mulle meeldis see raamat, sest et selles raamatus on üks poiss kes kirjutab naljakalt asjadest mis ei ole üldse naljakad. Eriti meeldis mulle üks lugu, kus ta arvas, et pööningul on kummitus, kuid tuli välja, et see oli hoopis lind. 
 Ida

Kadri Hinrikus "Taks ja Dogi"

 Soovitan seda raamatut, sest seal on huvitavad ja ägedad lood, väga head pildid ja koerte nimed ja raamatu pikkus on väga normaalne.

Sander

Raamatus on kaks peategelast: Taks ja Dogi, kes on suured sõbrad. Raamat on lühike ja seda on lihtne lugeda. Taks ja Dogi teevad iga päev midagi uut. Näiteks käivad nad matkal, mängivad peitust, valmistavad moose ja hoidiseid ja teevad palju muud põnevat. Raamat oli põnev ja huvitav, soovitan seda kõigile.

Nooraliisa

 Raamatu peategelased on kaks suurt sõpra Taks ja Dogi. Koos teiste koertega satuvad nad põnevatesse seiklustesse, mõtlevad huvitavaid mõtteid ja teevad toredaid plaane. Kõige rohkem meeldis mulle lugu sellest, kuidas Taks ja Dogi kavatsesid hakata trenni tegema.

Raamat on huvitav ja selles on palju pilte. Lugemine läheb kiiresti. Soovitan lugeda.

Madis  

Louis Sachar "Marvin Punapost. Röövitud prints?"

Marvin ja tema sõbrad arvasid, et Marvin on prints Robert. Lõpuks võeti Marvinilt vereproov, et kindlaks teha, kas ta on prints või tavaline poiss. Ma soovitan seda raamatut, sest see on põnev.

Roven

David Walliams "Härra Hais"

See raamat rääkis tüdrukust nimega Chloe ja härra Haisust. Härra Haisu kutsuti sellise nimega, sest ta haises väga. Tal oli ka koer ja nad olid kodutud. Nad elasid pingil. Chloel oli oma pere ja maja. Ta oli väga õel tüdruk, aga ta tahtis härra Haisu ja tema koera aidata. Ta viis neile vahepeal asju ja süüa. Ta hoidis seda salajas, et ta härra Haisuga sõber on, sest muidu oleks ta pahandada saanud. Mulle meeldis see raamat, kuna see oli väga huvitav, tore ja õpetlik.

Sandra

Soovitan sul seda raamatut lugeda, sest seal on ägedad pildid ja põnev lugu.

Isabel


Tegemist on väga õpetliku raamatuga. Näiteks kõik kodutud ei pea alati pahad olema, sest me kõik võime kunagi kodututeks muutuda. Selle raamatu peatükid olid naljakad, kuid kõige rohkem meeldis mulle see, et kõik olid väga sõbralikud. 
 Jakob 

Raamatus "Härra Hais" oli kaks peategelast, hr Hais ja tüdruk nimega Chloe. Hr Hais oli teiste inimeste poolt põlatud, sest ta haises kohutavalt. Chloele ta meeldis, sest hr Hais oskas jutustada põnevaid lugusid. Kuna Chloe ema pr Crumb lubas oma valimiskampaanias kõik kodutud tänavalt ära viia, siis kutsus tüdruk hr Haisu enda poole kuuri elama. Tüdruku pere sai peagi teada, et hr Hais nende juures elab. Chloe juures elades sattus hr Hais ka ise valimiskampaaniasse. Nii pr Crumb kui peaminister tahtsid hr Haisu oma valimiskampaanias ära kasutada. Aga hr Hais oli liiga otsekohene ja keeldus koostööst. Lõpuks rääkis hr Hais Chloele, kes ta tegelikult on ja miks temast sai kodutu. Raamat "Härra Hais" meeldis mulle väga. Selles oli omajagu huumorit, aga ka tõsiseid, isegi kurbi kohti. Raamatut lugedes tekkis mul mõte, et sageli polegi kõik inimesed need, kes nad meile tunduvad. Raamatut "Härra Hais" võiksid lugeda kõik inimesed, kellele meeldivad lustlikud südamega kirjutatud lood.
Kirke

See oli väga tore ja õpetlik raamat. See rääkis ühest hulkurist, kellega kunagi ei räägitud, sest ta haises. Kuid ühel päeval otsustas Chloe temaga rääkima minna. Tuli välja, et ta on tegelikult väga tore ja lahke inimene, kellele saab Chloe kõik oma probleemid ära rääkida. Chloel on kodus raske kuna ema on kuri ja talle meeldis Chloe väike õde rohkem kui Chloe. Chloe ema tahab väga riigikokku saada. Aga kui ta saaks, peaksid hulkurid tänavatelt ära minema. Nii, et Chloel tuleb mõte kutsuda ta oma kuuri elama.
Kui sa tahad teada, kes härra Hais tegelikult on, siis loe see raamat läbi.
 Kreeta

Kairi Look "Lennujaama lutikad ei anna alla"

Kui mitte koristada, siis tulevad sinna putukad elama. Siin raamatus õpitakse, kust ja kuidas koristada. Mis mõne jaoks on halb, on teise jaoks hea. Sipelgad armastavad tööd teha. Kirbud aga tegid kirbuturgu, kus müüdi igasuguseid asju, näiteks „Harry Potteri” seitsmendat osa, aga kirjanik kirjutas alles viiendat.

Katarina 

Reeli Reinaus "Kuidas mu isa endale uue naise sai"

See raamat on tore, lõbus, naljakas ja lahe. See räägib isast, kes otsib endale naist ja lõpuks ka leiab sobiliku. Soovitan!

Marelle

Raamat rääkis sellest, kuidas ühe 12-aastase tüdruku isa endale uue naise sai. See tekitas mulle sellise mõtte, et on väga põnev, kuidas leida uut naist. Mulle meeldis see sellepärast, et see on väga ilus raamat armastusest naise vastu. Soovitan seda raamatut kõigile, kellel pole ema ja tahab endale kasuema, või kui mees tahab endale uut naist.

Kristelle

Raamat rääkis isast, tütrest ja koerast. Isa tahtis naist võtta, aga see oli raske. See tekitas kurbi mõtteid. See meeldis mulle, sest see oli põnev. Ma soovitaksin seda raamatut neile, kelle pere on lahku läinud.

Kristin

Torben Kuhlmann "Lindbergh. Seikluslugu lendavast hiirest"

Soovitan seda raamatut kõigile, kellele meelivad fantaasiaraamatud. Raamat rääkis väikesest täiesti tavalisest hiirest, kelle sõbrad ja pere läksid New Yorki ja hiireke mõtles neile järele minna. Hiir üritas ehitada lennukit, mis töötab aurujõul, kuid see läks katki. Hiireke nägi ajalehest, et osad ta sõbrad olid hiirelõksudes surnud. Hiir proovis ehitada teist lennukit, kuid ka see läks katki. Ta proovis veel ühe lennuki ehitada. Kas ka see läks katki? Seda loe juba ise. Soovitan seda raamatut nii väga!

Liset

Raamat oli põnev. Peategelaseks oli hiir, kes lendas välismaale.

Erik

See on väga tore ja armas raamat. Seal on üks väike hiir, kelle sõbrad olid kadunud. See on väga ilus raamat, aitäh sellele, kes selle raamatu kirjutas.

Deliisa

Anti Saar "Kuidas istuda, kuidas astuda"

See raamat oli väga naljakas ja õpetlik. Kui minu vanaema seda luges, naeris ta palju. Sellest raamatust sai palju tarkusi ja nippe. Soovitan seda raamatut kõigil lugeda.

Jorge Leonardo

Anti Saare kirjutatud raamat „Kuidas istuda, kuidas astuda” sobib nii koolilastele kui ka suurematele, ramatus õpetatakse istumist ja astumist ning palju muid tähtsaid asju, mida elus võib vaja minna. Näiteks on seal veel õpetatud, kuidas magama jääda, kuidas kiita arve, kuidas ilma telefonita ellu jääda ja palju muud. Raamat on rõõmus, õpetlik ja ka naljakas, nii, et see on väärt lugemist! Soovitan lugeda!

Mariita

Maria Isabel Sánchez Vegara "Albert Einstein"

See raamat oli väga tore ja jutustas Albert Einsteini eluloo.

Lisete-Rosalie

Kadri Hinrikus "Elevant"

See raamat oli õpetlik. Koolitüdruk Kärt tahtis saada suurena kirjanikuks. Mõned tüdrukud kiusasid teda koolis, kuna ta meeldis Henrile. Kärdil oli koolis raske, kuid oma sõprade Lucija, Oliveri ja Henriga väga tore. Nad viisid Henri maakodusse kanad ja hakkasid nende eest hoolitsema. Kanade kasvatamine oli väga kasulik, sest nad said süüa mune.

Drenov

See raamat räägib tüdrukust, kelle nimi on Kärt. Kärdi soov on saada suurena kirjanikuks. Koolis ja kodus teda ei mõisteta. Ootamatu kohtumine horvaadi tüdruku Lucijaga muudab Kärdi elus palju. Algab südamlik seiklus uute ja vanade sõpradega.

Sandra

See raamat räägib tüdrukust, kes alguseks on kurb. Pärast uute sõprade leidmist muutub ta jälle rõõmsaks ja eneskindlaks. Tore oli see, et ka kanad võivad kellegi korraga nutma ja naerma panna.

Marta

Ma soovitan lugeda seda raamatut. Raamat räägib õpilaste suhtumisest koolis, sõprusest, headusest. Horvaatide vanasõna ütles, et headust ei ole mitte kerge kohata, kuid teda kerge on ära tunda. See lugu lõpeb heaga. Kärt palub emal osa võtta kanala hooldamisest.

Alissa