kolmapäev, 11. september 2019

Carlos Ruiz Zafón "Uduprints"

Minu lemmikraamatuks osutunud “Uduprints” viib lugeja müstilisse ja õudust tekitavasse maailma, mis on väga erinev maailmast, kus meie elame.
Raamatu tegevust toimub sõja ajal. Peategelaseks on 13-aastane poiss Max, kes kolib oma perega sõja eest ühte väikelinnas mahajäetud majja. Vana maja on aga üsna õudust tekitava minevikuga. Hetkest, mil Maxi pere majja kolib, hakkavad juhtuma jubedad ja eluohtlikud sündmused, Kogu kõhedust tekitavate sündmuste ning inimeste hingedega mängiva saatana tag on Uduprints Cain. Ta suudab täita kõikide soovid, aga seda ainult ühel tingimusel - soovi täitumist palunud inimene pea ühel hetkel silmitsi seisma oma soovi eest tasumisega. Kes lubadusest eemale hoiab, seda tabab hukutav lõpp.
“Uduprints” on väga kaasakiskuv ja huvitav põnevik, milles raamatu autor käsitleb palju erinevaid üldinimlikke väärtusi: sõprust, julgust, hoolivust, armastust, aga ka kurjust ning arusaamist, et ei maksa anda kergekäeliselt lubadusi, mida sa võibolla täita ei suuda ning mille hind võib osutuda väga kalliks.
Kes armastab põnevust, müstikat ja sekka ka natuke õudust, siis see on just see põnevik, mida ma soovitaksin lugeda.
 Aik

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar