laupäev, 28. september 2024

Piret Jaaks "Emme draakon"

See raamat on tore ja lustakas. Selles on dramaatilisi lugusid ja ilusaid pilte. Raamat räägib emast, kelle sees on draakon. Kui laps midagi halba teeb, purskab see draakon tuld. Mulle tundus see huvitav ja ma soovitan seda lugeda.

Jasmine

 See raamat on väga lõbus. Siin on head ja toredad pildid ja jutud. Lustakas raamat ja tore seiklus. See räägib emast, kelle kõhus on draakon. Laps proovib draakoniga rääkida.

Renne-Marii

See raamat räägib ühest tüdrukust, kes mõtleb, et kui ta ema saab vihaseks, siis ta ema seest tuleb välja draakon. Siis mõtleb ta, milline ta ema draakon on.

Victoria

 

Venno Loosaar "Eitahalood"

See raamat meeldis mulle sellepärast, et sealt sain ma teadmisi. Selles raamatus oli niimoodi, et vanemad ei tahtnud midagi teha, aga lapsed veensid neid, et nad teeksid, mida vaja.

Emiilia

Margus Haav "Hundiema ühepajatoidu saladus"

Mulle meeldis see raamat väga. Raamatus oli palju jutte loomadest.

Greta

Selles raamatus on palju huvitavaid jutte, kus tegelasteks on linnud, loomad, kalad ning inimesed. Huvitav oli lugu päevakoerast, kes oskas palli mängida, ringiratast joosta ja hüpata. Oravapojad sõitsid jalgratastega puuokstel, kõndisd köiel ja tegid vettehüppeid, siilipoiss unistas suusatamisest ning kass ja karihiir mängisid malet. Selles raamatus on kõik sõbrad ja saavad üksteisega hästi läbi.

Katrina

Selles raamatus on palju erinevaid lugusid loomadest. Mulle meeldis raamatust teine lugu „Kuidas karud koolis käisid”. See oli naljakas, sest karu võttis jahimehe kooli kaasa. See raamat võiks meeldida lastele, kes armastavad loomi ja linde.

Lukas

Triinu Laan "Luukere Juhani juhtumised"

Ma soovitan seda lugeda, sest see oli tore ja huvitav raamat. Lõpp oli küll kurb, aga muidu oli see põnev raamat luukere Juhanist, kes jääb pensionile. Ta leiab endale kodu taadu ja memme juures. Nad hakkavad tema eest hoolitsema.

Ehali

Väga tore ja huvitav raamat. Soovitan kõigile, kellele meeldivad luukered.

Kirke


See raamat räägib Luukere Juhani elust ja juhtumistest. Ta oli luukere kooli anatoomiatunnis, kuid tema töö koolis sai tehtud ning üks perekond võttis ta enda juurde koju. Ta elu läheb uues kodus edasi, lastele meeldib temaga väga mängida. Teda armastatakse ja temast hoolitakse. See on väga huvitav ja tore raamat, samuti on see ka õpetlik. Sobib lugemiseks kogu perele.
 Daniel

Raamat rääkis sellest, kuidas Juhan sattus metsatallu elama. Seal elasid ka taadu ja memme. Aga taadu ja memme polnud ainsad, seal elas ka palju loomi. Luukere Juhanile meeldis kohe kindlasti seal elada. Metsatalus külastasid luukere Juhanit taadu ja memme lapselapsed. Juhan oli lastega palju koos. Mulle meeldis see raamat, sest Juhanil oli seal toredaid seiklusi. Kuid raamatus juhtus ka kurbi asju. Ma soovitaksin seda inimestele, kellele meeldivad samuti väiksesed seiklused. 

Kirgas

Kadri Hinrikus "Taks ja Dogi"

Raamatus on kaks peategelast: Taks ja Dogi, kes on suured sõbrad. Raamat on lühike ja seda on lihtne lugeda. Taks ja Dogi teevad iga päev midagi uut. Näiteks käivad nad matkal, mängivad peitust, valmistavad moose ja hoidiseid ja teevad palju muud põnevat. Raamat oli põnev ja huvitav, soovitan seda kõigile.

Nooraliisa

 Raamatu peategelased on kaks suurt sõpra Taks ja Dogi. Koos teiste koertega satuvad nad põnevatesse seiklustesse, mõtlevad huvitavaid mõtteid ja teevad toredaid plaane. Kõige rohkem meeldis mulle lugu sellest, kuidas Taks ja Dogi kavatsesid hakata trenni tegema.

Raamat on huvitav ja selles on palju pilte. Lugemine läheb kiiresti. Soovitan lugeda.

Madis  

Jaanus Vaiksoo "King nr 39"

Raamat räägib Paulist ja Minna Riinist, kes hakkavad uurima, milleks üks mees ostab iga päev poest paari kalleid kingi. Siis kui nad meest jälitavad, satuvad nad mitmetesse Tallinna linnaosadesse. Mulle see raamat meeldis. Soovitan raamatut nendele, kellele meeldivad detektiiviraamatud.

Tõnu

Soovitan seda raamatut lugeda, sest selles on palju huvitavat jälitamist. See on natuke laste spiooniraamatu moodi. Raamatu peategelane on Paul, kes on 11 aastat vana. Paul uurib koos oma sõbra Minna ja ta isaga ühte kahtlast meest, kes ostis igal nädalal väga kalleid kingi. Minu jaoks oli see raamat väga huvitav.

Torm

Stephen King "Draakoni silmad"

Ma soovitaksin seda raamatut vanusele 10-14 ja eriti sellistele, kellele meeldivad õudukad ja põnevikud.

Rosanna

Anti Saar "Kuidas minust ei saanud kirjanikku"

Ma soovitan seda raamatur sellele, kellele meeldib kirjutada, kellele meeldib lugeda, kellele meeldivad seikluslikud raamatud. See raamat räägib ühest poisist, kes ei oska kirjutada, aga kes väga tahaks. Seega ta hakkab lugusid kirjutama aga tal ei õnnestu need. Mulle endale meeldis väga see raamat, soovitan. Kuid lõppude lõpuks ta ikkagi suutis raamatut kirjutada. 
Sebastian

See raamat rääkis poisist, kes tahtis saada kirjanikuks. See raamat meeldis mulle, sest see oli huvitav ja tekitas huvitavaid mõtteid. Soovitaksin seda paljudele, sest see on väga vahva.

Sander

Mulle meeldis see raamat, sest et selles raamatus on üks poiss kes kirjutab naljakalt asjadest mis ei ole üldse naljakad. Eriti meeldis mulle üks lugu, kus ta arvas, et pööningul on kummitus, kuid tuli välja, et see oli hoopis lind. 
 Ida

Roald Dahl "Riivatud riimid"

Mina soovitaks Roald Dahl "Riivatud riimid" raamatut selle pärast, et see raamat on väga hea naljavindiga ja see on veel üldse väga-väga huvitav. See raamat võib küll lühike olla, aga see on kindlasti väga lugemist väärt. :)

 Linne

Eva Roos "Ema võtab kassi"

Selle raamatu autor mulle väga meedib. See on hästi tore raamat, kus õpid uusi sõnu ja on tõesti mõnusa huumoriga raamat. Lugu on lühidalt selline: üks pere otsustab pärast pikki vaidlusi võtta kassi, isa alguses ei taha, aga lõpuks lepib. Raamat õpetab last, kuidas kassi võtta, millega peab arvestama jne.

Gloria

Väga õpetlik raamat nii väikestele kui ka suurtele, kes soovivad oma perre kassi võtta. See raamat näitab nii head kui halba, mis kaasneb kassipoja võtmisega. Raamatust sai lugeda paljudest lõbusatest juhtumistest. Soovitan raamatut kõigile.

Kaisa

 

Mika Keränen "Fantoomrattur"

"Fantoomrattur" oli väga huvitav raamat. Mulle väga meeldivad Mika Keräneni raamatud. Need on alati toredad ja kaasahaaravad. Ka seekord ei pidanud pettuma.

Juss

Selle raamatu tegevus toimub Tartus Supilinnas, kus tegutseb Rampsu salaselts. Raamat oli väga huvitav ja põnev. Rampsu salaselts püüdis Fantoomratturit, kes varastas käekotte, et nende eest raha saada.

Nooraliisa

Raamat rääkis ühest poisist, kes varastas kalleid käekotte. Salaselts Ramps proovis varast peatada. Mulle meeldis see raamat, sest selles oli natuke krimi ja see oli väga huvitav. Ma soovitan seda raamatut kõigile noortele.

Miia

See raamat tekitas mus ärevust. Mulle meeldis see raamat, kuna see oli põnev. Soovitan seda raamatut kõigile.

Riia

Leelo Tungal "Siil Felix ja kriminaalne loomaaed"

Siilipoeg ei kasvanud nädalate ega kuudega – ta viskas kasvu lausa päevade ja tundidega! Õige pea oli Albertilegi selge, et tegemist pole kuuloomaga, (keda ta natuke pelgas nagu kuud ennastki) vaid siililapsega, keda justkui ei peljanud, aga ometi ei saanud kasvatada nagu oma poegi. Oma lemmikvõtet – hoiatavat kõrvahammustust – ei saanud Albert siilipoisi juures kasutada. Nende samade okaste tõttu ei õnnestunud Albertil siilipojale anda ka kasvatuslikke käpavopse, kuigi need oleksid Alberti meelest olnud hädavajalikud: siilipoeg ei õppinud kuidagi ära ei viisakat värisemist ega kombekaid hirmuhüppeid.
Noora

Mulle meeldis, kui siil Felix rääkis igast loomast, kes elas loomaaias ühe väikese jutu. Kui Felix rääkis Kärbist naljaka jutu siis hüppas Kärp talle kallale, sest talle ei meeldinud, mis temast räägiti. Ma käisin oma perega Tallinna loomaaias.

Mattias Erik

Anti Saar "Kuidas istuda, kuidas astuda"

Anti Saare kirjutatud raamat „Kuidas istuda, kuidas astuda” sobib nii koolilastele kui ka suurematele, ramatus õpetatakse istumist ja astumist ning palju muid tähtsaid asju, mida elus võib vaja minna. Näiteks on seal veel õpetatud, kuidas magama jääda, kuidas kiita arve, kuidas ilma telefonita ellu jääda ja palju muud. Raamat on rõõmus, õpetlik ja ka naljakas, nii, et see on väärt lugemist! Soovitan lugeda!

Mariita

Liis Sein "Saskia otsib värve"

Selles raamatus on põnevust ja õpetlikkust. Raamatus on armsad pildid.

Lisette

Tiina Laanem "Katariina kaaperdab kooli"

Minu lugemissoovitus on see, sest see raamat on väga naljakas ja põnev.

Anna


Ellen Niit "Onu Ööbik Öösorri tänavast"

See raamat oli väga põnev ja naljakas. Minu lemmiklugu oli „Miks onu Ööbik nii vaene on?” Onu Ööbik ei tahtnud tunda liiklusmärke ja sai alati politseionult trahvi. Sellest oli väga naljakas pilt tehtud, kuidas politseinik hoiab hoiupõrsast enda käes.

Mirtel

Kairi Look "Härra Klaasi pöörane muuseum"

"Härra Klaasi pöörane muuseum" on huvitav raamat. Sellepärast, et maalid on elus ja seal juhtub väga palju kummalisi asju. Näiteks Härra Klaas kaob maali sisse ja tuleb tagasi.
 Tauri

Huvitav ja õpetlik. Õpetab, et kui millessegi väga uskuda, siis see lähebki täide.

Emii Lee

Ulf Stark "Täitsapoiss"

Soovitan raamatut, sest see on naljakas. Lisaks on raamatus lõbusad pildid. Mõnus lugemine kaheks päevaks!

Kaarel

Ilmar Tomusk "Vapper siil"

See raamat oli õpetlik ning tore. Soovitaksin seda raamatut lugeda nendel lastel, kes ei usu oma soovide täitumisse.

Siililapsed said raskustest hoolimata hakata tegema seda, millest nad väga unistasid.

Raamatut võiksid lugeda minuvanused ja nooremad lapsed, sest see õpetab hoolima ja märkama abivajajat. Poisid mõistavad lugedes, kuidas olla tulevikus võimalikult hea isa.

Raamat sobib ka lasteaialastele ettelugemiseks kuna see on kirjutatud mõnusas lihtsas keeles ja vahvalt illustreeritud.

 Marten Aksel Johannes

Selles raamatus on põnevust ja õpetlikkust ja armsad pildid.

Lisette

Ulf Nilsson "Maailma parim esineja"

Mulle meeldisid ilusad pildid. Jutt rääkis esinemishirmust koolis vanemate ees. Raamat aitab sellest vabaneda.

Rein


Drew Daywalt "Rasvakriitide mäss"

Kõik kriidid rääkisid seal oma tunnetest. Raamat oli huvitav kuna oli õpetlik ja pildid on ilusad.

Rein

Nadine Brun-Cosme "Suur hunt ja Väike hunt"

See lugu räägib kahe hundi omavahelistest suhetest. Kui nad elasid koos, siis suurele hundile see ei meeldinud. Aga kui väike hunt ära läks hakkas suur hunt temast puudust tundma. See lugu näitab suhete keerulisust.

Elisabeth

Kristen Boie "Suvi Sommerbys"

See raamat räägib lastest, kes olid suvel vanaema juures. Seal pidid nad tegema paljusid talutöid. Soovitan seda neile keda huvitavad talutööd ja tegemised. 

 Tõnu

Ma tõesti soovitan seda raamatut lugeda kõigil. Raamat on tore, lõbus ja vahel ka naljakas.

Tannar

Louis Sachar "Marvin Punapost. Miks te nokite mu kallal?"

See raamat räägib narrimisest ja kuulujuttudest. Mulle ei meeldinud see raamat, sest see oli igav.

Lars

Ma soovitan seda raamatut, sest see on huvitav.

Karoliina

Ma soovitan seda raamatut lastele, kellele meeldib lugeda veidraid kuid põnevaid raamatud.

 Mia-Roosi

Sanne Rooseboom "Lahenduste ministeerium"

See on põnev ja haarav raamat. Loo peategelane on 12-aastane Niina, kes leiab end seiklemas salapärase ministeeriumi maailmas. Raamatus on ka olulisi sõnumeid sõprusest, julgusest ja loovusest.

Stefan

 

kolmapäev, 11. september 2024

Cathy Cassidy "Pöörane"

See raamat oli põnev ja lõbus. Soovitan seda lugeda, sest see ei oli naljakas ja natuke ka kurb ja seal oli hulle asju.

Helmi

 

Ilmar Tomusk "Kõrvalised isikud"

Mina sain sellest raamatust teada mida sõnad tegelikult tähendavad. Soovitan kõikidele lugeda, siis saate teada mis tähendab kui "ema läheb endast välja" või "isal on keeled suus". Raamat on naljakalt kirjutatud ja pildid on ilusad.

Gustav

Mulle meeldis see raamat, sest see rääkis sellest kui sõnad oleksid sõna-sõnalt. See on väga naljakas ja lõbus raamat. Näiteks mis saab siis kui talv oleks käes, isa käes või kommid oleks otsas, kapi otsas. Kokku on üheksateist lugu sellistest kummalistest asjadest. Raamat on saanud Aasta Rosina auhinna. 

 Marten

Kadri Hinrikus "Katariina ja herned"

See jutt on Katariinast, kelle isa kolis ära ja ema käis väga palju tööl. Katariina arvas, et tema elu hakkab olema igav, aga tegelikult oli tema suvi väga lõbus ja ta sai endale palju sõpru.

Lauren

See oli väga lõbus ja tore raamat, sellega ei hakka igav ja sobib ka väiksematele ettelugemiseks. Raamatus olid lood tüdrukust, kes veetis terve suvevaheaja koos Martini ja naabritädi Aliisiga. Koos võtsid nad ette palju põnevaid seiklusi. 

 Saskia
 
Mina soovitan raamatut “Katariina ja herned”. Raamatu autor on Kadri Hinrikus. Ma soovitan seda raamatut sellepärast, et see oli väga õpetlik. Kuid mitte ainult õpetlik vaid ka niisama lugemiseks tore. See raamat tekitas tunde, et sa pole kunagi üksi.
Mõne raamatuga on nii, et läheb lugemisega kauem aega, sest see on raskema sisuga, aga selle raamatu lugemisega läks vähe aega. Seega ma lugesin seda raamatut mitu korda. Minu jaoks oli selles raamatus nii kurbust kui ka rõõmu. Igav seda raamatut lugedes ei hakanud. Soovitan seda raamatut kõigile!

Loore

Ma soovitaksin seda raamatut sellepärast kuna see oli põnev. Ja sellepärast kuna Katariina oli väga julge ja hakkaja, sellepärast tal igav ei hakanud. Ja veel, et Katariina oli väga tore tüdruk ja ta oskas ka veel hästi ronida.

 Birgit

Liis Sein "Mona isepäine isa"

Seal olid tegelasteks Mona isa, ema, kass, vanaisa ja vanema. Mulle meeldis kuidas nad uusi hobisid endale leidsid.


See on väga äge raamat lahedast tüdrukust Monast ja tema isast. Soovitan lugeda!

Hugo-Joonas

Torben Kuhlmann "Lindbergh. Seikluslugu lendavast hiirest"

Raamat oli põnev. Peategelaseks oli hiir, kes lendas välismaale.

Erik

See on väga tore ja armas raamat. Seal on üks väike hiir, kelle sõbrad olid kadunud. See on väga ilus raamat, aitäh sellele, kes selle raamatu kirjutas.

Deliisa

Kairi Look "Piia Präänik kolib sisse"

See raamat oli väga huvitav, naljakas lõbus ja põnev. Selles olid väga ilusad värvilised pildid.

Brit Marii

Kadri Hinrikus "Elevant"

See raamat räägib tüdrukust, kelle nimi on Kärt. Kärdi soov on saada suurena kirjanikuks. Koolis ja kodus teda ei mõisteta. Ootamatu kohtumine horvaadi tüdruku Lucijaga muudab Kärdi elus palju. Algab südamlik seiklus uute ja vanade sõpradega.

Sandra

See raamat räägib tüdrukust, kes alguseks on kurb. Pärast uute sõprade leidmist muutub ta jälle rõõmsaks ja eneskindlaks. Tore oli see, et ka kanad võivad kellegi korraga nutma ja naerma panna.

Marta

Ma soovitan lugeda seda raamatut. Raamat räägib õpilaste suhtumisest koolis, sõprusest, headusest. Horvaatide vanasõna ütles, et headust ei ole mitte kerge kohata, kuid teda kerge on ära tunda. See lugu lõpeb heaga. Kärt palub emal osa võtta kanala hooldamisest.

Alissa

Marius Marcinkevičius "Võlujärv"

Ma soovitan seda raamatut lugeda sellepärast, et see oli väga põnev ja ilusate suurte piltidega.

Mirtel

Julian Clary "Perekond Julged"

See raamat on väga lahe raamat. See on väga seiklusrikas. See on põnev ja lõbus raamat. See raamat on nii põnev, et ma ei saanud öösel magama jääda.
 Kristiin

Perekond Julged elavad tavalises paarismajas tavalisel tänaval, kuid nende pere on kõike muud kui tavaline.

Raamat räägib nende pere tõusudest ja langusest, naljakatest ja hirmsatest juhtumistest. Soovitan seda raamatut lugeda neile kellele meeldivad naljakad ja seiklusrikkad lood.

Eliisabet  

Kristina Ohlsson "Zombipalavik"

Raamat rääkis kuumast suvest ja zombiherilastest, kes tekitavad palavikku. Peategelasteks on lapsed, vanaisa ja müstiline võõras. Mulle meeldis see raamat, sest see oli õudne. Tegelased päästavad maailma zombide käest, kes ei ole elus ega surnud. Soovitan seda raamatut neile, kellele meeldivad õudukad. Nõrganärvilistel võivad tulla õudusunenäod!

Andrias

 Raamat on noorest poisist, kelle vanaisa pidas võõrastemaja. Tegevus toimub suvel. Võõrastemaja külaline tekitab lastes palju elevust. Herbert pidas teda zombiks. Algas põnev detektiivitöö, oli palju juhtumeid mida uurida.

Gerlin

Jurga Vilė "Siberi Haiku"

Mulle meeldis see raamat, sest see rääkis ajaloost ja Siberist ja see tegi raamatu huvitavaks.

Raul Markus

teisipäev, 10. september 2024

Juri Norštein, Sergei Kozlov "Siil udus"

See on huvitav, põnev ja ilusate piltidega raamat. Siili sihtpunkt oli karupoja juurde minna. Öökull jälitas teda kuni karupoja koduni välja.

Kristofer

Anti Saar "Suur koogitegu"

Mulle meeldis see raamat, kuna see oli huvitav ja kaasahaarav.

Ron-Erich

Ulf Stark "Vilista mulle, Johanna"

Väga õpetlik raamat, meeldejääv ja südamlik. Raamat rääkis sellest, kuidas vanaisa õpetas Berrat igasugu asju tegema.

Fiore-Liina

Üks poiss Berra tahtis endale väga vanaisa saada. Tema sõber viis ta vanadekodusse, kus Berra tutvus ühe vanamehega. Berra hakkas teda vanaisaks kutsuma ning vanamees suhtus temasse kui oma lapselapsesse. Berra hakkas koos sõbraga meest sageli külastama. Vanaisa õpetas poisse loodust kuulama ja lõhnu tundma. Ta meisterdas koos poistega tuulelohe. Kuna Berra tahtis väga vilistama õppida, siis õpetas vanaisa teda vilistama. Poisid viisid vanaisa sünnipäeval kirsiraksu, sest kirsiraksus käimine oli vanaisa arvates kõige toredam asi tema lapsepõlves. Kui see vana mees suri, siis tundis Berra end väga kurvana. Matustel vilistas ta vanaisa mälestuseks lugu “Vilista mukke, Johanna”. “Vilista mulle, Johanna” on armas ja südamlik raamat, kus räägitakse hoolimisest.


Kirke Sibul

Piret Raud "Juurtega aed"

See raamat on hea, sest see räägib sõprusest. Oli ükskord ilma juurteta aed. Kord tuli saag ja väike puu jooksis ära ja läks juurtega aeda. Tal lubati ainult siis jääda, kui ta on luud ja pühib minema kõik, kellel pole juuri all. Pärast olid kõik seal, ka need, kellel ei olnud juuri all ja see oligi kogu lugu.

Ida Elsa

Indrek Koff "Kuhu lapsed said"

Ma soovitan seda raamatut, sest see oli väga lõbus ja luulevormis kirjutatud. See raamat rääkis sellest, kuidas lapsed kodust ära põgenesid, kuid lõpuks uuesti koju jõudsid. Ma arvan, et see raamat meeldiks nii lastele kui lapsevanematele.

Paula Lee


See raamat on huvitav, rõõmus ja äge raamat, natuke ka kurb. See on kirjutatud luulevormis mis on omamoodi äge. Raamatul on ka õpetlik pool, sest näitab seda, et mis juhtub siis kui lapsi liiga palju käskida ja keelata. Veel on seal ka väga toredad pildid.

Helena Kraljič "Sofia ja balletisussid"

Ma soovitan raamatut lugeda, sest see raamat räägib baleriinist.

Liina

Ilmar Tomusk "Uks"

Margus ehk Mäks pole sugugi tavaline kuuenda klassi õpilane. Ta on ülimalt hea mäluga ja väga tark. Kuid mitte kõik ei arva nii. Setsmendikud Mairold ja Kiilakas kiusavad poissi tema pikkuse ja kõhnuse pärast. Ühel päeval kui Mäks järjekordselt poiste eest põgeneb, satub ta metsatukka ja leiab sealt vana ja lagunenud maja. Maja peidab endas saladust muuta seal viibija nooremaks. Mäksil tekib hiilgav idee, kuidas kiusajatele koht kätte näidata ja ka perekonna probleemid lahendada. Mängu tuleb veel uus klassiõde Sirli, keda samuti kiusatakse.

Matilda

See raamat on väga põnev. Raamatu peategelane on Margus ehk Mäks. Koos oma sõbra Sirliga avastavad nad imeliku maja ja satuvad seiklustesse. Soovitan väga seda raamatut lugeda!

Katarina

Raamatu peategelane on kuuenda klassi poiss Margus ehk Mäks. Tema elu ei ole kerge, sest koolis kiusavad teda suurema klassi poisid ja kodus on ema raskelt haige. Kuidas Mäks selle kõigega hakkama saab, pead sa ise raamatust lugema.

Robin

Kairi Look "Kiludisko"

Soovitan raamatut neile, kellele meeldivad naljakad ja kiiksuga jutud. Tegelasteks on vahvad putukad, linnud, loomad ja inimesed. Kõik probleemid lahenevad raamatus sõbralikult, ootamatult ja vahel naljakalt.

Steven

Epp Petrone "Võlusõnad"

Raamatus on väikesed muinasjutud. Muinasjutt „Kiire tigu” oli väga naljakas. „Kass on kass” oli põnev muinasjutt sellest, kuidas poisid valisid kassile nime. Kõik teised muinasjutud olid ka väga toredad. Soovitan lugeda!

Deniel

See on muinasjutu raamat, kus leidub muinasjutte mitmest riigist. Lood on lühikesed ja õpetlikud, mõne loo lõpus on lugejatele küsimused. Kõige parem lugu oli „Sam ja tema vend”- see oli küll kurva lõpuga, kuid siiski naljakas. Raamat sobib 8-10 aastastele lastele, väiksemad ei pruugi veel jutu mõttest aru saada. 

 Nora

Anti Saar "Pärt ei oska saltot"

Ma soovitan seda sellepärast, et see on õpetlik ja põnev. Raamat rääkis loo sellest, kuidas Kaisa narris Pärti ja siis neil tekkis tüli, nad vaidlesid. See oli õpetlik lugu, kuidas ei ole ilus tagasi teha. Näiteks oli nii, et Kaisa läks enda batuudile hüppama ja Pärt mõtles, et laseb naabri koera lahti, aga ikka ei teinud seda.

Elise Lotta

Katie Kirby "Lottie Brooksi äärmiselt piinlik elu"

Soovitan seda raamatut sellepärast, et seal saab väga palju nalja. See raamat on küll 427 lehekülge, kuid see ei tundugi nii suur olevat.

Marietta


Raamatukaas on ilus ja värviline. Nägin raamatut poeletil ja jooksin esimese asjana sinnapoole. Illustratsioonid sobivad suurepäraselt raamatuga, eriti meeldib mulle aluspükstes ja rinnahoidjaga peet. See peet näeb välja täpselt selline, nagu kujutan Lottiet ette emotikonina.😊
Sisu on lihtsalt imeline! See on kindlasti üks parimatest raamatutest, mida lugenud olen. Päeviku stiilis kirjutamine toob meelde palju mälestusi „Luuseri päevikust“. Kuna olen Lottiega sarnastes olukordades olnud, oli tore näha, mida tüdruk nendes olukordades teeb ja mõtleb. Olen ise ka proovinud päevikut kirjutada, aga mul ei õnnestunud see nii hästi kui Lottiel. Nii et oli tore näha oma mõtteid päevikus, ilma et oleksin neid ise kirja pannud. Ja kui otsid naljakat raamatut, siis pole vaja kaugemale vaadata!
Vahepeal oli küll veidi piinarikas lugeda, sest Lottie valis enda arust popid tüdrukud suurepärase sõbranna asemel. Aga eks kõik on tahtnud põhikoolis populaarsed olla. Osa on võib-olla isegi sarnaselt käitunud.
Minu lemmikosa oli võrdlused. Need olid väga naljakad ja võtsid päeva sündmused perfektselt kokku. Lemmikute hulka kuuluvad "Lame nagu pesulaud", "Suhtlemisoskus nagu kaalikal".
Jess oli minu arust ikkagi kõige parem tegelane. Ta ei muutnud ennast sellepärast, et populaarne olla. Jess oli sümpaatne ja sõbralik terve raamatu vältel. Ja nagu Jess ütles: „Ma näen sind ja sa oled imeline“ (see kehtib kõigile).
Raamatut soovitaksin pigem teismelistele tüdrukutele, aga ka poisid ja täiskasvanud võivad sellest rõõmu tunda. "Lottie Brooksi äärmiselt piinliku elu" hinnanguks annan 11/10. 😊

Maribel

Loe selle raamatu soovitust ka Head lasteraamatu blogist

Maria Parr "Väravavaht ja meri"

See raamat rääkis Lenast ja tema naabrist Trillest, kellel oli terve aasta tegemist. See raamat meeldis mulle, sest see rääkis jalgpallist ja oli põnev ning humoorikas. Soovitan seda raamatut kõigil lugeda.

Grete

David Walliams "Härra Hais"

See raamat rääkis tüdrukust nimega Chloe ja härra Haisust. Härra Haisu kutsuti sellise nimega, sest ta haises väga. Tal oli ka koer ja nad olid kodutud. Nad elasid pingil. Chloel oli oma pere ja maja. Ta oli väga õel tüdruk, aga ta tahtis härra Haisu ja tema koera aidata. Ta viis neile vahepeal asju ja süüa. Ta hoidis seda salajas, et ta härra Haisuga sõber on, sest muidu oleks ta pahandada saanud. Mulle meeldis see raamat, kuna see oli väga huvitav, tore ja õpetlik.

Sandra



Tegemist on väga õpetliku raamatuga. Näiteks kõik kodutud ei pea alati pahad olema, sest me kõik võime kunagi kodututeks muutuda. Selle raamatu peatükid olid naljakad, kuid kõige rohkem meeldis mulle see, et kõik olid väga sõbralikud. 
 Jakob 

Raamatus "Härra Hais" oli kaks peategelast, hr Hais ja tüdruk nimega Chloe. Hr Hais oli teiste inimeste poolt põlatud, sest ta haises kohutavalt. Chloele ta meeldis, sest hr Hais oskas jutustada põnevaid lugusid. Kuna Chloe ema pr Crumb lubas oma valimiskampaanias kõik kodutud tänavalt ära viia, siis kutsus tüdruk hr Haisu enda poole kuuri elama. Tüdruku pere sai peagi teada, et hr Hais nende juures elab. Chloe juures elades sattus hr Hais ka ise valimiskampaaniasse. Nii pr Crumb kui peaminister tahtsid hr Haisu oma valimiskampaanias ära kasutada. Aga hr Hais oli liiga otsekohene ja keeldus koostööst. Lõpuks rääkis hr Hais Chloele, kes ta tegelikult on ja miks temast sai kodutu. Raamat "Härra Hais" meeldis mulle väga. Selles oli omajagu huumorit, aga ka tõsiseid, isegi kurbi kohti. Raamatut lugedes tekkis mul mõte, et sageli polegi kõik inimesed need, kes nad meile tunduvad. Raamatut "Härra Hais" võiksid lugeda kõik inimesed, kellele meeldivad lustlikud südamega kirjutatud lood.
Kirke

See oli väga tore ja õpetlik raamat. See rääkis ühest hulkurist, kellega kunagi ei räägitud, sest ta haises. Kuid ühel päeval otsustas Chloe temaga rääkima minna. Tuli välja, et ta on tegelikult väga tore ja lahke inimene, kellele saab Chloe kõik oma probleemid ära rääkida. Chloel on kodus raske kuna ema on kuri ja talle meeldis Chloe väike õde rohkem kui Chloe. Chloe ema tahab väga riigikokku saada. Aga kui ta saaks, peaksid hulkurid tänavatelt ära minema. Nii, et Chloel tuleb mõte kutsuda ta oma kuuri elama.
Kui sa tahad teada, kes härra Hais tegelikult on, siis loe see raamat läbi.
 Kreeta

Sarah Crossan "Üks"

Ma soovitan seda raamatut kindlasti lugeda, sest see on kaasahaarav ja huvitav. Kui ma seda lugesin ja pidin lugema 20 lehekülge, siis lugesin hoopis 40 lehekülge! Soovitan seda raamatut kindlasti.

Rosanna